De Margaretha Hoeve is een paardenbedrijf van hoogwaardige kwaliteit. In alles willen wij alleen voor het beste gaan. Onze activiteiten zijn te herleiden tot drie disciplines: de fokkerij, sport en handel.

Voor de fokkerij gebruiken wij uitsluitend merries die zelf in de sport hebben gepresteerd of merries die familie hebben die zeer verdienstelijk zijn geweest in de sport. Je moet hier denken aan merries als Maria Callas die internationale furore heeft gemaakt met Ben Schröder, of Cierania die vele GP’s heeft gewonnen onder Vincent Voorn. Ook de volle zus van Maria Callas, Royal Classic, heeft al een aantal hele goede nakomelingen voortgebracht. Daarnaast kopen wij elk jaar een tiental veulentjes op veilingen. De veulentjes zijn vooraf goed geselecteerd, meestal gebeurt dit in samenspraak met Cees van de Oetelaar, goede vriend van onze stal.

 

 

Ook in de sport gaan we uitsluitend voor het beste. Dat was ook al zo in de tijd van de familie van de Vorm. Vooral Ben Schröder zorgde voor topprestaties, zoals het winnen van het Nederlands Kampioenschap in 1999 met de fantastisch springende hengst Athletico. In mijn tijd als eigenaar van de Margaretha Hoeve hebben we wedstrijden gereden als Audi-team. Daarbij was het hoogtepunt tot nu toe het winnen van de gouden medaille door Vincent Voorn met Audi's Alpapillion Armani in Mannheim met het Nederlandse team. Dat dit duo ook geselecteerd werd voor de Olympische spelen in Hong Kong was voor ons een belangrijke mijlpaal. Uiteraard kunnen we hier ook de vele GP’s die door onze ruiters in Maastricht, Ville Neuve en Nieuwpoort gewonnen zijn vermelden. Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat het door ons opgezette Audi-team op de Margaretha Hoeve al jaren gemotiveerd en met focus op de sport actief is.

Onze kwaliteit als fokkerij en onze gedegen sportprestaties op de nationale en internationale concoursen hebben ertoe geleid dat er veel paardenkopers de weg hebben gevonden naar de Margaretha Hoeve. Ook hier willen we alleen kwaliteit leveren en zorgen voor meer dan tevreden klanten. Net als in het autobedrijf, staan we ook hier meer dan 100% achter hetgeen we verkopen. De continuïteit van onze activiteiten en daarmee van de Margaretha Hoeve hangt direct samen met het 100% nakomen van gemaakte afspraken, het verkopen van paarden van topkwaliteit en het leveren van de beste service. We doen alles met passie en met de grootste toewijding. Elk jaar verkoopt de Margaretha Hoeve zo'n 50 paarden aan haar nationale en internationale klantenkring.

Naast de fokkerij, handel en het uitoefenen van de sport geeft de Margaretha Hoeve zo'n vijftien clinics per jaar. Ons Audi-team geeft klanten en relaties van Van Mossel Automotive Group graag een goede toelichting op hoe zij zich voorbereiden op belangrijke wedstrijden.