De Margaretha Hoeve heeft een tiental fokmerries. De kwaliteit van deze paarden kan in kapitalen worden geschreven.

Een aantal van de deze merries is zelfs in bloedlijn verbonden aan de merrie Maria Callas: deze merrie heeft vele Grand Prix’s gewonnen en heeft verder deelgenomen aan een aantal grote kampioenschappen. De talenten van Maria Callas, een nakomeling van de hengst Contender en een merrie van Furioso, leven voort in haar nageslacht. Zij heeft zelf een mooie merrie gebracht, Quinar, die op haar beurt inmiddels twee nakomelingen gebracht heeft van Warrant en Eldorado. Ook hebben drie halfzussen van Maria Callas voor goede nakomelingen gezorgd. Dit zijn Unpredictable, een merrie van de hengst Lagunas en verder Royal Classic, een volle zus van Maria Callas en ten slotte de halfzus van de hengst Vancouver: Apple Essence waar enkele nakomelingen van zijn.

Naast de stam van Maria Callas heeft ook de dochter van de Briolita stam, Olita, een belangrijke rol in de fokkerij. Zij heeft al veel goede paarden het levenslicht doen zien, onder meer de topmerrie Tolita van de hengst Voltaire, die vooral in Azië vele grote prijzen en wereldbekers heeft gewonnen.

 Ook de merrie Marlena, Highline x Ramiro heeft al vele goede jonge paarden gebracht, zoals de veelbelovende 2009 Baloubet de Rouet ruin Eclips en Le deux DMH en in 2021 werd er de laatste uit haar een Chacco blue hengst geboren Rhacco lena DMH.

Enkele van de nakomelingen van Marlena zijn nu ingezet voor de fokkerij om haar stam voort te zetten.

De merrie Preciosa heeft misschien maar Z gelopen maar beschikt over heel veel kwaliteit, wat ze heeft overgebracht op nakomelingen: onder andere een merrie van Cardento 2011 en hengst van Cardento 2015 Kaiser DMH.

 

 

De merrie Landgrafin raakte zelf als vijfjarige geblesseerd maar kende grote kwaliteiten die ze onder andere overgebracht heeft op de 2008 Chacco Bleu zoon Delvaux en de merrie Kandiama DMH 2015 van Andiamo die zijn voetsporen gaat volgen.

Ook kunnen we gelukkig vaststellen dat al een aantal nakomelingen goed presteert. De merrie Amalia liep zelf 1.50 m internationale rubrieken. Deze merrie van Lux, die in bloedlijn verbonden is met een Cantus-merrie wordt nu ingezet voor de fokkerij Ook de merrie Cristal Bleu die 1.30 m proeven liep is toegevoegd aan de fokkerij. Deze merrie van Mr. Bleu uit een Ramiro-merrie is gefokt samen met Berkhofs vrienden Nancy Huijsmans en Andre de Rijke.

Ook wordt er samengewerkt met de succesvolle fokkerij van Berkhofs goede vriend Frans van de Pas van stoeterij de Bernse Hoef. 

De fokkerij zal te allen tijde de grondlegger blijven van de sportieve kant van de Margaretha Hoeve, dus zal hier zorgvuldig en met veel passie aan gewerkt blijven worden.